Din oras

Un proiect al CJ Suceava, în finala competiției europene Interreg Slam 2024-2025. Sucevenii sunt invitați să voteze 

Un proiect inițiat de Consiliul Județean Suceava a fost selectat în finala competiției europene Interreg Slam 2024-2025, iar locuitorii din Suceava pot vota pentru a câștiga Premiului Social Media.

Proiectul, dezvoltat de echipa Compartimentului de Proiecte cu Finanțare Externă al CJ Suceava, se numără printre cele 6 proiecte transfrontaliere de top din Europa și poate fi votat pe Facebook.

Alte proiecte aflate în finală provin din țări precum Franța, Germania, Elveția, Austria, Ungaria, Italia și Polonia.

Videoclipurile proiectelor finaliste sunt disponibile pe pagina de Facebook a competiției, iar conform regulamentului, videoclipul cu cele mai multe „Like”-uri va primi „Premiul Social Media”.

Cetățenii sunt încurajați să interacționeze cu aceste videoclipuri prin aprecieri, comentarii și distribuiri.

„Proiectul nostru a oferit sprijin pentru aproximativ 1.500 de copii cu cerințe educaționale speciale din județul Suceava și câteva sute din Cernăuți (Ucraina).”

Poți susține proiectul nostru până pe 28 februarie 2025, accesând următorul link.

Fiecare apreciere (like) ne aduce mai aproape de câștigarea Premiului Social Media.

Câștigătorul Interreg Slam 2024-2025 va fi ales prin votul publicului prezent la evenimentul final, programat pentru 27 și 28 martie 2025, în orașele Gorizia (Italia) și Nova Gorica (Slovenia).

Marele premiu nu constă într-o finanțare directă, ci în recunoaștere internațională și promovare extinsă a proiectului câștigător.

Câștigarea competiției ar putea deschide noi oportunități de finanțare pentru copiii cu nevoi educaționale speciale din Suceava și Cernăuți!”, au declarat reprezentanții CJ Suceava.

Proiectul „Învățământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți: modern, incluziv și adecvat pieței forței de muncă” – SpeEd-2-Labour Market | Interreg NEXT Romania-Ukraine a fost implementat de Consiliul Județean Suceava în colaborare cu Instituția Municipală Centrul Regional de Instruire și Reabilitare „Familia” Cernăuți, între decembrie 2019 și septembrie 2022.

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți educația specială și de a facilita accesul copiilor cu cerințe educaționale speciale pe piața muncii.

Beneficiarii din județul Suceava sunt 1.461 de copii, înscriși la: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava – 618, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului – 447 și la Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc – 246.

Bugetul total al proiectului este de 332.791,97 de euro, din care 269.647,78 de euro (81%) provin de la Consiliul Județean Suceava, iar 63.144,19 euro (19%) de la partenerul ucrainean.

Proiectul SpeEd-2-Labour Market a fost finanțat prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

Principalele activități desfășurate de Consiliul Județean Suceava includ:

Echiparea a trei școli speciale din județul Suceava cu camere de stimulare senzorială, echipamente moderne și teste standardizate pentru evaluarea deficiențelor/disabilităților;

Crearea a 9 ateliere școlare și a unui laborator tehnologic pentru formarea profesională a elevilor în domenii precum textile, mecanică, tâmplărie, construcții și alimentație publică;

Schimburi de experiență între profesori din Suceava și Cernăuți pentru îmbunătățirea metodelor de predare și diagnosticare;

Elaborarea unui Plan pentru susținerea tranziției elevilor cu nevoi educaționale speciale de la școală la piața muncii.

Susține proiectul nostru și votează acum!